Spring over navigationshyperlinks
Projektet sluttede 31. januar 2011. Vi fører resultater og erfaringer videre. Se vores aktuelle initiativer indenfor området.
15-02-2010 
HandiVision på charme- og inspirationstur til Osaka i Japan 
Projektleder for HandiVision, Jeppe Spure Nielsen fra Alexandra Instituttet, var inviteret til Osaka i Japan for at fortælle om hvordan Alexandra Instituttet praktiserer brugerdrevet innovation i sine forsknings- og innovationsprojekter.
 

Fra HandiVision projektet deltog også Yutaka Kataoka fra Egmont Højskolen, der var initiativtager til turen, der skulle knytte bånd mellem Århus-regionen og Osaka Kommune omkring "user innovation", som japanerne kalder brugerdrevet innovation.

Sammen med en repræsentant for Erhvervs- og Byggestyrelsens Program for brugerdrevet innovation holdt Jeppe Spure Nielsen oplæg på konferencen "Osaka Summit 2010" d. 2. februar, hvor Osaka Kommune og Osaka Universitet besluttede sig for at arbejde mere systematisk med "user innovation" som innovationmetode fremover, bl.a. i forbindelse med udvikling af velfærdsteknologi og hjælpemidler.

Osaka-regionen er kendt for at have en stærk videnklynge og mange markante virksomheder inden for robotforskning- og udvikling. Den danske delegation besøgte også en række virksomheder og institutioner, der arbejdede med velfærdsteknologi, bl.a. Panasonics Robot Development Center, hvor centerleder Yukio Honda fremviste deres nye prototype Robotic bed (film på YouTube).

Der var desuden tid til at besøge en messe, hvor nogle af de seneste japanske opfindelser og udviklingsprojekter, var repræsenteret. Her prøvede vi bl.a. virksomheden LEC's kørestol med hjul der kan køre i alle retninger (film på youtube).

   
Jeppe Spure Nielsen holder oplæg under formiddagens "round table" drøftelser om "user innovation" med japanske forskere og virksomheder. Osaka Kommunes borgmester konkluderer på "round table" drøftelserne om "user innovation", der slutter med en erklæring.
Morten Hvidberg fra Erhvervs- og Byggestyrelsen holder oplæg på "Osaka Summit 2010" om det danske Program for brugerdrevet innovation. Jeppe Spure Nielsen fra Alexandra Instituttet, projektleder for HandiVision, holder oplæg på "Osaka Summit 2010" om brugerdrevet innovation og offentlig-privat innovationssamarbejde i Midtjylland.
Paneldebat på Osaka Summit med japanske professorer inden for robotteknologi og antropologi samt grundlægger af designvirksomheden IDEO, Tom Kelly, fra USA. Formiddagens "round table" drøftelser om "user innovation".
Deltagerne bag erklæringen fra formiddagens "round table" .
KONTAKT
Alexandra Instituttet
Åbogade 34
8200 Århus N
T7027 7012
E[email protected]

ALEXANDRA INSTITUTTET A/S T +45 70 27 70 12 [email protected] BRUG AF WWW.HANDIVISION.DK