Spring over navigationshyperlinks
Projektet sluttede 31. januar 2011. Vi fører resultater og erfaringer videre. Se vores aktuelle initiativer indenfor området.
06-05-2010 
Brugerne kommer! 
Den brummende skare af messedeltagere tav, da otte politiklædte HandiVision brugere kom rullende i kørestole til Bella Centret på patrulje i fuld politiuniform. Denne gimmick var led i projekt HandiVisions deltagelse ved årets Rehab-messe, hvor specielt Egmont Højskolens Tilgængelighedspoliti trak fulde huse og ledte opmærksomheden hen mod budskabet: Brugerne kommer.
 

I hjælpemiddelbranchen kommer der mere og mere fokus på brugerne af hjælpemidler. I lyset af eksempelvis fritvalgsordning medfølger en tendens til, at fremtidens produkter skal udvikles i samarbejde mellem producenter og brugere af produktet med fokus på det frie, individuelle valg. Det var da også nyt design og innovative løsninger, der var i fokus på årets Rehab-messe, hvor HandiVision projektet fra Centre for Pervasive Healthcare og Alexandra Instituttet deltog med oplæg og standbemanding på messen i Bella Centret 4.-6- maj.
Læs REHAB-messens pressemeddelelse om tilgængelighedspolitiet.


Tilgængelighed tak
Der var skrevet en del om projekt HandiVision allerede inden messen, da projektets budskab: Brugerne kommer!, passer godt ind i, hvad der aktuelt sker på hjælpemiddelområdet. Projektet har de sidste par år arbejdet sammen med virksomheder, brugere og institutioner om, hvordan man kan udvikle bedre hjælpemidler gennem brugerinddragelse, og projektet havde da også flere konkrete tilbud til de besøgende, der var mødt op på messen.

Men budskabet kunne være druknet blandt massevis af messestande, hvis ikke det var for de otte politiklædte brugere på patrulje, der var hentet til København helt fra Egmont Højskolen i Odder. Egmont Højskolen deltager i HandiVision projektet blandt andet med at udvikle kurset ”Den innovative bruger” på Egmont Højskolen, hvor også ideen med Tilgængelighedspolitiet er opstået. Tilgængelighedspolitiet kom kørende på en lang række fra HandiVisions stand med tv og journalister i hælene for at teste produkter. Cura Innovation, der producerer toiletter, var første valg. Efter at have samlet fire store elkørestole, der væltede lidt standchokolade, blev Cura Innovations toilet ”Godkendt af Tilgængelighedspolitiet” med højt humør og øget nysgerrighed blandt messens gæster.

Oplæg om brugerinddragelse gennem brugerinddragelse
Tidligere havde Inger Jordansen fra Hjælpemiddelinstituttet (HMI), inddraget de fremmødte deltagere på miniseminaret, der omhandlede netop brugerinddragelse. HMI deltager i HandiVisions delprojekt ”User communities” også kaldet Hjælpemiddelbruger forum, der handler om brugerinvolvering gennem user communities, hvor brugere og producenter mødes til workshops.

Inger Jordansen fik hurtigt sat rammerne for en slags user community, hvor de tilhørende skulle finde et dårligt produkt og i fællesskab forbedre det. Det kom der nogle gode ideer ud af, og det blev kun sjovere, da emnet ”tandbørste” viste sig at være to af de fremmødte producenters spidskompetencer. Ifølge Inger Jordansen var det ikke aftalt spil, men det affødte bestemt en god debat.

3 sjove tilbud
De nysgerrige gæster på HandiVisions stand kom med forskellig baggrund. Der kom organisationer, der søgte nye samarbejdspartnere, der kom producenter af hjælpemidler, og der kom hjælpemiddelbrugere.

Projektet havde udarbejdet blandet materiale til de forskellige grupper, der alle fik fakta og handlemuligheder med under armen efter den obligatoriske standdialog. Eksempelvis blev brugerne indviet i de mange muligheder, der er for at blive inddraget i udvikling af produkter eksempelvis gennem HMIs nye idé database eller Egmonts kursus. Producenterne fik et indblik i, at HandiVision blandt andet har været medvirkende til, at Egmont og Sølund tilbyder sig som Living Labs (kaldet dib-lab på Egmont), hvor virksomheder kan deltage i brugernes hverdag og få et indblik i brugernes drømme og ønsker, der hvor de lever.

På Rehabmessen kom brugerne og bragte liv og glade dage med en patrulje, der kørte og delte tilgængelighedsbøder ud de tre dage messen varede.

KONTAKT
Kommunikationsmedarbejder
Alexandra Instituttet
Åbogade 34
8200 Århus N
T2728 4801
Emarlene.thomsen@alexandra.dk
Relaterede Links

ALEXANDRA INSTITUTTET A/S T +45 70 27 70 12 INFO@HANDIVISION.DK BRUG AF WWW.HANDIVISION.DK