Spring over navigationshyperlinks
Projektet sluttede 31. januar 2011. Vi fører resultater og erfaringer videre. Se vores aktuelle initiativer indenfor området.
15-02-2010 
Projektet præsenterer resultater og planer for arbejdet i delprojektet omkring udvikling af Interaktive kommunikationshjælpemidler i Landsbyen Sølund  
På standen blev resultater og planer for arbejdet i delprojektet omkring udvikling af interaktive kommunikationshjælpemidler i Landsbyen Sølund fremvist. Projektdeltagere fra Landsbyen Sølund, Personics, Amfitech og Alexandra bemandede standen og var hele dagen i travl dialog med de mange besøgende, der hovedsagelig var personale på offentlige institutioner og sygehuse med interesse for velfærdsteknologi.
 

Også mange borgere i Århus slog dog vejen forbi udstillingen i Ridehuset fredag eftermiddag. Gæsterne viste interesse for modellen af snoezelhuset "Guldhornet" i Sølund og for de prototyper på interaktive hjælpemidler, som på sigt skal afprøves i snoezelhuset.

Sommerfugle i maven
HandiVision projektet har udstillet en prototype fra delprojektet Sølund. Spillet er udviklet i samarbejde med brugerne, der er beboere og deres hjælpere fra Landsbyen Sølund.

- Der har været stor interesse i vores sommerfuglespil, og der er flere kørestolsbrugere, der allerede har været ovre og spille, siger Sven Borch Nielsen, Managing Director ved Personics.

Han deltager i HandiVision projektet med firmaet Amfitech i udviklingen af et spil, der skal understøtte kommunikation og interaktion mellem beboer på Sølund og deres hjælpere. Spillet kan styres ved bevægelser, lyd og billeder tilpasset den handicappede, der gør det nemt at interagere med. Spillet skal opstilles i Sølunds sanseunivers ”Snoezelhuset”, der netop er åbnet. Prototypen er på vej til installation i huset sidst på foråret.

- Desværre flyver det lige nu mere med trådløse net end med sommerfugle her i Ridehuset. Derfor har spillet ikke været i gang hele tiden. Men når det har, har jeg fået interessante henvendelser, smiler Sven Borch Nielsen. 

   
De besøgende afprøver sommerfuglespillet.

KONTAKT
Kommunikationsmedarbejder
Alexandra Instituttet
Åbogade 34
8200 Århus N
T2728 4801
E[email protected]

ALEXANDRA INSTITUTTET A/S T +45 70 27 70 12 [email protected] BRUG AF WWW.HANDIVISION.DK