Spring over navigationshyperlinks
Projektet sluttede 31. januar 2011. Vi fører resultater og erfaringer videre. Se vores aktuelle initiativer indenfor området.
23-06-2009 
Hjælpemiddelbrugerforum med Cura Innovation sikrer brugerinvolvering for at opnå flotte, funktionelt og fleksibelt designede handicaptoiletter 
Cura Innovation A/S har sammen med Teknologisk Institut og Hjælpemiddel-instituttet i regi af delprojekt 4 "User Communities" afholdt workshoppen Hjælpemiddel brugerforum den 23. juni 2009.
 

Formålet med dagen var at afprøve metoder til brugerinvolvering i forbindelse med produktudvikling. Dagen gav projektet erfaringer med, hvordan man bedst faciliterer en innovationsproces, hvor forskellige typer af brugere og en virksomhed i dette tilfælde på en workshop skal forholde sig til og drøfte en prototype på et handicaptoilet. Bag rekrutteringen af brugere står også Danske Handicaporganisationer, der er projektpartner i HandiVision.


Cura Innovations bud på "verdens bedste handicaptoilet".

Cura Innovation brugte dagens input til at forbedre deres produkt for at "få skabt verdens bedste handicap toilet, der skal være så tæt på et moderne toilet i et privat hjem som overhovedet muligt".

Det er tanken bag det udviklingsarbejde som Allan Øgelund står i spidsen for gennem sit firma Cura Innovation. "Udbuddet inden for toilet- og badefaciliteter til handicappede og mennesker, der på andre måder er fysisk hæmmede, har indtil nu været stærkt begrænset. Og udtrykket i dem er desværre meget institutionsprægede.

Det satte jeg mig for at gøre op med, og tilbagemeldingerne indtil videre giver mig troen på, at jeg rammer rigtigt med resultatet", forklarer Allan Øgelund til Herning Folkeblad.

Workshoppen har efterfølgende ført til flere produktforbedringer hos Cura Innovation og det er hensigten, at de nye forbedrede produkter skal testes i rigtige omgivelser med handicappede elever på Egmont Højskolen på et senere tidspunkt, hvor nye metoder til brugerfeedback til blive afprøvet som en del af eksperimentet.

Læs artiklen Handi-toiletter med stil om Cura Innovations udvikling og markedsmæssige ambitioner.

Link

www.curainnovation.dk

KONTAKT
Ergoterapeut, MSc, Konsulent i forskningsafdelingen
Hjælpemiddelinstituttet
Gregersensvej 38
2630 Taastrup
T4191 8168
E[email protected]

ALEXANDRA INSTITUTTET A/S T +45 70 27 70 12 [email protected] BRUG AF WWW.HANDIVISION.DK