Spring over navigationshyperlinks
Projektet sluttede 31. januar 2011. Vi fører resultater og erfaringer videre. Se vores aktuelle initiativer indenfor området.
13-11-2008 
Workshop skaber små og store ideer til nye og bedre hjælpemidler 
Handicappede studerende fra Egmont Højskolen, ingeniørstuderende fra VIA University College og private firmaer udvikler små og store ideer til nye og bedre hjælpemidler.
 

I delprojektet "Den innovative bruger" fik en gruppe handicappede studerende og hjælpere fra Egmont Højskolen i Odder torsdag den 13. november 2008 mulighed for at sætte ord og form på fremtidens hjælpemidler.

Et hjælpemiddel er noget man får tildelt!
Hjælpemidler er noget man får tildelt, det er ikke noget man køber ligesom man køber en iPod, en fladskærm eller en ny bil. Blandt andet derfor har handicappede brugere af hjælpemidler ikke tradition for at arbejde med brugerdreven innovation.

En anderledes dag i helt nye rammer
Studerende, hjælpere og undervisere fra Egmont Højskolen i Odder mødtes med ingeniørstuderende fra VIA University College og private hjælpemiddelvirksomheder i Idéværkstedet, Center for Innovation og Virksomhedsudvikling. Formålet var at udvikle ideer og løsninger til nye og bedre hjælpemidler som løser nogle af de konkrete behov de handicappede oplever i hverdagen.

Deltagerne udvikler ideer.

Hvorfor kan en muskelsvindler ikke spille playstation?
Udgangspunktet for dagen i Idéværkstedet var seks ”dogmefilm” lavet af de studerende fra Egmont. Filmene viste hver især nogle af de problemer handicappede oplever i hverdagen – alt lige fra problemer med at komme op i sin kørestol, hvis man er væltet til det nærliggende spørgsmål: Hvorfor kan jeg, som har muskelsvind, ikke spille playstation med mine kammerater?

Fra idé til løsning
I løbet af dagen i Idéværkstedet arbejdede deltagerne i grupper med at udvikle fælles ideer til løsninger på de problemer filmene satte på dagsordenen. Enkelte ideer fik et ekstra klap på skulderen og blev videreudviklet og visualiserede som deciderede løsningsforslag. Således kunne deltagerne ved dagens afslutning se en trykfølsom gulvplade til at styre spilkonsoller og malergrej, en løfteplade til at hjælpe handicappede der er faldet ud af kørestolen tilbage i den og flere andre spændende ideer.

Næste skridt er, at udvalgte løsningsforslag udvikles til fungerende prototyper i de ingeniørstuderendes værksted på VIA. Hér er man allerede i fuld sving med at udvikle en trykfølsom gulvplade, der gør kørestolsbrugere i stand til at spille playstation udenom de traditionelle joysticks.

Læs pressemeddelelse om workshoppen.

KONTAKT
Konsulent
Via University College
Chr. M. Østergaards Vej 4
8700 Horsens
T7625 5000
M8755 1910
E[email protected]

ALEXANDRA INSTITUTTET A/S T +45 70 27 70 12 [email protected] BRUG AF WWW.HANDIVISION.DK