Projektet sluttede 31. januar 2011. Vi fører resultater og erfaringer videre. Se vores aktuelle initiativer indenfor området.
 
Video har i mange tilfælde været anvendt som metode i HandiVision-projektet 

Egmont Højskolen arbejder dagligt med video som produktionsform. Derfor er det en naturlig måde at formidle de metoder til brugerinddragelse, som skolen har benyttet sig af i samarbejdet med forskellige virksomheder og videninstitutioner.

 

Video fra ”Tilgængelighedspolitiet” fra Egmont Højskolen på patrulje i Århus midtby, hvor de undersøger og kommenterer på adgangsforhold til og tilgængelighed i bl.a. butikker og caféer. Metoden er velegnet til hurtigt at få kommentarer på brugervenlighed af produkter eller fysiske rammer for mennesker med handicap.
      

Video fra et ”rapid prototyping forløb”: Elever fra Egmont Højskolen tester en kørestol med en ny type hjul, som styres hver for sig og som gør, at stolen kan bevæge sig i alle retninger uden at dreje. Metoden er velegnet til at få hurtigere input i forhold til funktionalitet og forretningspotentiale. 
     
 

Crash-test i virkelighedens verden: Firmaet Aabentoft har udviklet en handicaptilgængelig controller til Play Station 3, som blev sendt til test i Egmont Højskolens Living Lab. Controlleren giver el-kørestolsbrugere med nedsat funktionsevne muligheden for at spille PS3-spil på lige fod med andre. Idéen til controlleren blev undfanget af muskelsvindleren og daværende elev på faget “Den innovative bruger”, Casper Søgaard i forbindelse med holdets virksomhedsbesøg hos Aabentoft i november 2008.
    

Walk-and-talk-and-innovate! Egmont Højskolens innovative brugere inviterede to firmaer til at deltage i en rundvisning på højskolen, hvor eleverne efter eget valg havde forberedt nogle fokuspunkter – ting, situationer, hjælpemidler – som de oplevede besværlige, umulige eller uhensigtsmæssige i dagligdagen. 

Se flere videoer og metodeeksempler fra Egmont Højskolen på http://diblab.wordpress.com.

KONTAKT
Alexandra Instituttet
Åbogade 34
8200 Århus N
T7027 7012
Ealexandra@alexandra.dk

ALEXANDRA INSTITUTTET A/S T +45 70 27 70 12 INFO@HANDIVISION.DK BRUG AF WWW.HANDIVISION.DK